Algazel.jpg
Dama-mesopotamica-ssp-00045NLBB.jpg
pinguins_groep.jpg
DSC0033.jpg
DRT18.jpg
MRM0234_01.png
Roodrugpelikaan-BDZ_2844.jpg
buffel.jpg
ezel-902814_91041357.jpg
camel.jpg
Home » 
Pinche-Aap.jpg

Pinché-aap


De Pinché-aap is gemakkelijk te herkennen; ze hebben namelijk een grote bos lang wit haar op hun kop. De Pinché-aap leeft voornamelijk in vochtige tropische bossen en droge loofbossen in het noorden van Colombia.

Klasse: Zoogdieren
Orde: Primaten
Familie: Apen van de Nieuwe Wereld

Weetjes


Ze bevinden zich meestal hoog in de bomen, maar het kan voorkomen dat ze op de grond tussen de bladeren naar voedsel gaan zoeken. Het dieet van de Pinché-apen bestaat voornamelijk uit insecten, fruit en plantenextracten als gom, latex en sappen. Daarnaast wil het nog wel eens voorkomen dat ze kleine amfibieën of reptielen eten.

Lengte: 20-25 cm
Gewicht: 400-450 gram
Draagtijd: 145 dagen
Aantal jongen: 2
Leeftijd +/-: 10-13 jaar